Followers

Tuesday, January 29, 2013

Nilai duit lama « Ammbiz Corner

Nilai duit lama « Ammbiz Corner:


Comments
  1. ahmad fadzli says:
    saya ada pertanyaan tentang duit syiling Rm 1 30 tahun kemerdekaan malaysia berapakah nilainya sekarang
  2. ammbiz says:
    dari makliumat kawan saya nilai kalau UNC , dlm rm 15.00 jer
    • xiannasa says:
      Saya mengikuti perkembangan nilai harta dalam minda manusia. Sebenarnya simpanan kita tu tak ada nilai. Nilai itu hanya dibuat oleh manusia untuk tujuan memudahkan pertukaran barang. Sebagai contoh, ebuah kereta baru bernilai untuk digunakan, mampu bergerak jauh, laju, selesa, mempunyai lebih ciri-ciri keselamatam. Sebuah kereta lama boleh digunakan untuk dijual sahaja, pembelinya yang terpendam rasa mementingkan kepuasan diri, ego, nafsu dan sedar memliliki kelainan dari orang lain. Fikirkan
    • jagat says:
      hye bro sy ada duit 50 rm yg trbaru tpi sy dapati duit tu lain sbb ada lambang 50 thn mrdeka. klu nk jual dlm duit antik berapa nilainya? dmna tmpt sy nk jual? mntk tlg bro tlg bgi sy jwbn tlg bg num phon skali klu ada tq.
    • azizi says:
      ade duit usd 100 000 brminat contact 0172129625
    • azliamie says:
      kalau 50 sen tahun 1976.berapa harganya bro
  3. man says:
    sy ade simpan duit 1 dollar mcm saudara..ingin mjual klu ade sape2 ingin beli sila email sy..
    • Awang says:
      Saya berminat jugak duit lama nih. Brp sedara nak jual? Kalu pdn dgn harganya sy beli sebagai koleksi. TQ. Hrp dpt respon.
      • faez says:
        saya ade beberape keping duit lama 130tahun keatas…berminat nk jual…suadara berminat x?? call or msg kt nmbr 0147127015….emeil kt atas 2 dh xderk dh just tlis jer…
      • zamri says:
        sy ada duit syiling rm1 thn 71 n duit syiling rm1 25thn merdeka,gmbr tuanku abd rhman,ade sesapa nk bli x.kna ngn hrgala.klu brmnt kol 0139296449 zamri
      • azman says:
        ingin menjual wang british malaya borneo 5 cent ,10 cent 1st july 1941…open rm2000 still in good condition. minat sms 0126154696 / man
      • muhammad saifullah jusoh says:
        saya ada duit 20sen tahun 1948 untk djual..hrga blh drnding….saiful
      • fadhli says:
        saya ada duit syiling yasin 9 .lau berminat bleh pm saya . 0145090962 -lie
      • ady says:
        sy ada duit kertas lama,rm 1,5,20.cll 0129099156,hrg blh runding
      • Ct nurjalina says:
        Sy ada duit lama 50sen t’belah siring..sy nak menjual nya..sila cll 0178384428
      • wan syahril says:
        saya nk letgo koleksi sy..25pcs..mcm2 negara..usia 100-200tahun..mslh dlm perniagaan. berminat sms 0179181846
      • saya ade simnpan dwet 50 sen tahun 1967
      • azhar says:
        sye ada duit 50cent 1967 n 1 cent 1945.. klu berminat call or msj 0175705622
      • aim says:
        selamat tengahari encik awang..saya pun ada duit2 syiling lama antaranya 1cent 1962 malaya and british borneo belakang lambang 2 keris kalau berminat sms d no 01769932364.
      • iqmal says:
        saye ade duit 1cent queen victoria tahun 1901 harga rm 250.00
        duit syiling 1ringgit yg tebal dan besar tahun 1971 harga rm 300.00
        banyak lagi koleksi2 yg menarik..
    • NADYA says:
      sy penjual brg2 antik dan duit lama.
      sy ade koleksi duit jepun pokok pisang, boleh dibeli dgn harga RM100.00 sahaja..
      duit syiling 50 sen tahun 1967 dan 1968 juga ada..tapi harga agak tinggi 50k..jikan berminat boleh hubungi saya 017-6346269
  4. jim says:
    sya ada duit syiling james brooke 1sen, e2 duit btl2 wujud ka?..
  5. ammbiz says:
    duit 1 sen tu memang wujud dan memang rare skg nie
    • sy ada duit yasin 7,ada
      t0y0l pegam t0mbak kiri
      kanan belakng dia tulis
      yasin 7x…dan duit zaman
      britsh 1sen yg 4segi,dan
      5sen yg bulat,n ada duit
      kiang nan drag0n,dan duit
      50SEN 1967 YG ada
      l0ngkan kt tepi tu,sy nak
      jual satu persatu,sempena
      2012 nie…BERMINAT,C0L
      SY..FAIZAL,0148687126…
      ATAW IMEL SY NIK
      PUTERA FAIZAL
      AYYISAA,ADD JEW.


  1. mussalman says:
    salam 1 malaysia….. ingin menjual duit 10 sen 1972 rm 8k sahaja,lokasi di melaka, 50 sen 1975 5k sahaja… 017-2189628
  2. saya ada duit syiling KING GEORGE VI EMPEROR 1/2 SEN…cuma RM15k 3 keping..berminat bleh kol 01119817961…TERENGGANU
  3. aquew collecter says:
    saya ada duit rm50 tandatangan aishah n syiling 20sen tahun 1967, 1968, 1973, 1976, 1977, 1980, 1982 dan 1988 dan saya juga ade koleksi syiling 10sen tahun 1976, 1981 dan 1988.. terdapat juga koleksi 10sen dan 20sen…berminat sila email ke antaremail@yahoo.com…atau kol ke no 013-6900731…sape cepat die dapat..
  4. Opie says:
    saya ada duit syiling 50 SEN tahun 1967 terbelah …duit syiling SERINGGIT lama (bulat) tahun 1971 …1 dollar EDWARD VII KING & EMPEROR tahun 1908 dan KERIS TEMBAGA kuning lama ..berminat call 0176993977
  5. ireen says:
    BERAPEKAH NILAI DUIT SYILING PERINGATAN MALAYSIA BERNILAI 25 RINGGIT TAUN 1984
  6. cikrianna says:
    saya ada duit RM 1 SINGPORE lama and RM 1 MALAYSIA lama(GABENOR ISMAIL MD ALI).. siapa2 mahu beli sila emailriannaellysha@yahoo.com
  7. aim says:
    salam kepada semua..saya ada duit syiling 1cent 1962 malaya british borneo,1sen 1967 parlimen,1sen 1979 parlimen,1sen 1982 parlimen,1sen 1986 parlimen,1sen 1987 parlimen,1sen 1988 parlimen,1cent singapore 1981,1cent singapore 2000,1cent singapore 2001,5sen 1973,5sen, 5sen 1982,5cent singapore 1989,10sen 1967,10sen 1968,10sen 1973,10sen 1976,10sen 1978, 10sen1979,10sen 1981,10sen 1982,10sen 1983,20sen 1967,20sen 1976,20sen 1977,20sen 1979, 20sen 1980,20sen 1981,20sen 1988,20cent sngapore 1987,20cent singapore 1990,50sen 1971,50sen 1984,$1 1971,$5 1971,50 new pence elizabeth 11 D G REG F D 1969,50 PISO REPUBLIKA NG PILIPINAS 2002 belakangny bangko sentral ng pilipinas 1993,(^)dan bebarapa keping syiling thai,cina,dan korea sekiranya sapa berminat sms je d talian 0176993264 OK..
  8. mior shahrial says:
    saya ada sekeping syiling lama berusia 200 tahun syiling gratia tahun 1802.. jika berminat untuk membeli hubungi saya email: mieda_8783@yahoo.com.my atau 01112991536
  9. jenab says:
    saya ada duit siling malaysia 50 sen terbelah di tengah dan duit siling satu ringgit malasia saya nak jual rm 2000 siapa nak beli hubungi saya di 0109466073
  10. DET says:
    Saya ada duit syling lama 1825 penang contac no 0174293574
  11. SHARIF says:
    SAYA ADA DUIT RM1 KERTAS TAHUN 1959 UTK DI JUAL..SESIAPA YG BERMINAT BOLEH HUBUNGI NO YG TERTERA 0179101827 (MAN)
  12. didi mona says:
    aku ada duit 5cen duit kertas lama tahun 1941
  13. honda bulat says:
    saye ade 2 keping rm 1 lame, thn bile x tau….berape harga pasaran ek?
  14. Asslam says:
    Sy ada syilling emperor king george keempat 1943.. Saya mahu jual dgn harga rm200.. Jika berminat email saya
  15. zuki sham says:
    saya ada duit syiling yang macam dalam gambar ini untuk di jual….mesej saya atau call di….01399768254….0174097643…..
    http://1.bp.blogspot.com/_vASWRip19yY/Sq47ZO48SeI/AAAAAAAAABc/fgQQHtSmWB8/s1600/DSC01136.JPG
  16. Suhaimi says:
    SAYA AAD BEBERAPA DUIT SYILING LAMA TAHUN 1870 DAN LAIN2 LG..JIKA ADA YG BERMINAT SILA HUBUNGI SAYA 012-2573565…
  17. MOHD FADZIR says:
    Bro….sya ade byk koleksi duit lama utk dijual…duit japaness dan malaya state…duit RM10 gmbr kerbau punyer tu..duit syiling tulisan jawi thn 1820….harga boleh dirunding…mahu keterangan lanjut…call me >> 013-5929357 =)
  18. ZAM says:
    KOLEKSI SYILING LAMA UNTUL DIJUAL , HARGA BOLEH DIRUNDING . DUIT SYILING SERINGGIT RM1 LAMBANG TUNKU ABDUL RAHMAN , SERINGGIT LAMBANG KWSP , COIN KING GEORGE 5 DUIT PETAK 1920 DAN KING GEORGE 6 TAHUN 1943 , DUIT SYILING 1845 , DUIT SYILING CINA BERLUBANG DI TENGAH DAN MACAM2 LAGI. HARGA BOLEH DIRUNDING CALL/SMS ZAM 017-6848424. SERIOUS BUYER ONLY .
  19. adie says:
    saya ada duit rm1 rancangan malaysia ke tiga tun abd razak tahun 1976 nak tanya berapa agaknya harga pasaran kalau dijual
  20. ctsara says:
    saya ada duit syiling 1 ringgit.. tahun 1901.
    ada sesiapa berminat boleh pm saya.
  21. Nazri Bye says:
    bro aku duit syiling 50 sen tahun 1967,ade 3 keping…jenis terbelah…nak beli? 0176023532:en mat..
  22. Nazri Bye says:
    duit rm1 1971 (syiling) dan rm 1 tembaga…0176023532
  23. zila says:
    sy de duit span thn 1804….nk jual mcm mne ea?
  24. tilung says:
    sya ada duit syiling lama jepun, duit ketas malaya one dolar 1943, duit syiling ppuan tua bawa tongkat dan banyak lagi….nk cl me 0198348597
  25. ady says:
    sy ada wang kertas rm1 lama FT4108814 total angka tidak lbh 20,angka cantik.boleh d jadikan ibu duit.harga rm5000
  26. ady says:
    sy ada wang kertas rm1 lama FT4108814 total angka tidak lbh 20,angka cantik.boleh d jadikan ibu duit.harga rm5000 call sy ady 0142129675
  27. ady says:
    ady 0142129675
  28. ady says:
    wang rm1 lama CT3013661 jumlah genap 20 y di cari untuk di jadikan ibu duit (rm10000)
  29. nana says:
    saya ada 50 dollars 1953~
  30. muhamad khamro alias says:
    salam sy ada duit syiing rm25….sesiapa nak beli cantact sy….014-675 327, khamro…sila buka harga.
  31. muhsin bin ahmad says:
    saya muhsin adaq memiliki wang syiling 1/2 sen tahun 1916(george king and emperor of india) agak-agak berapa boleh jual?
  32. Lan says:
    Salam , boleh saya tau nilai Duit $1 dollar Malaya ( tahun 1941)?
  33. jenniser jazz says:
    saya baru menjumpai syiling raja brooke bernilai 1sen….tahun 1870…. dan tahun 1927, 1929 dan 1930….tetapi saiz syiling tersebut tidak sama dengan syiling yg dikeluarkan pada tahun 1870….saya nak tahu nilai artifak ini….sesiapa berminat sila call 0138820891….tq
  34. iqmal says:
    saye mempunyai syiling 1ringgit malaysia pada tahun 1971..
    sesiapa yg berminat sila hubungi saye 0132800345
    bnyk lagi koleksi2 duit lame yg saye simpan..
  35. tengku says:
    ade sape2 tahu nak jual syiling lama kt mane?
  36. Muhamad says:
    Asalam,
    Sesiapa berminat utk membeli duit kertas Kerbau $1 tahun 1957 & $10 tahun 1961. Sila email hmhy2k@hotmail.comatau sms 6738196650.


'via Blog this'

www.planlulus.com

16 comments:

  1. ada duit syiling lama byk tp tak tau nk jual brp.. adoyai... :P

    ReplyDelete
  2. Sy ada simpan 50 seen 1976. Yg bermminat blue watsap 0168063991

    ReplyDelete
  3. Saya ade syiling 1sen tahun 1957
    50sen 1958, 50sen berparit 1967,rm1 1971. Berminat bleh whatsapp saya 0176673563

    ReplyDelete
  4. saya ada 1 sen 1943,1957,1956,1958, & 1961. 50 sen 1969.
    berminat hubunggi saya 012-6603799

    ReplyDelete
  5. Saya ada duit 5sen 1941 state of north borneo siapa berminat sila whatsap saya 01131657099

    ReplyDelete
  6. saya ada syiling 50 sen tahun 1968 dan liberty 1964 berminat hubungi saya 0148158889

    ReplyDelete
  7. Saya ada syiling yasin 9 untuk dimaharkan. Berminat boleh hubungi 0179374360

    ReplyDelete
  8. 50 sen tebelah tahun 67..68..69
    sms 0166144166

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Salam .sy Ada syiling lama 1 sen George king tahun 1920 Dan syiling Malaya elizebirth 1962 ..kepunyaan arwah atuk saya .Rm5000 .harga boleh runding lgi .( 0148006653) Yie

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum. .saya ada koleksi duit syiling 1 ringgit ulang tahun ke 25 kumpulan wang simpanan pekerja.tahun 1976. Keadaan masih kekal berkilat. Harga yg boleh bincang. 0123689701 azhar.

    ReplyDelete
  13. Saya ada duit syiling 1sen lama tahun 1943 dan 1945 spa berminat telipon 0175162474 harga boleh runding

    ReplyDelete
  14. Lan salleh 22 mac 2016 at 2.24pm

    Asalamualaikum,saya ada syiling one cent rajah c.brooke 1870.boleh tau harga dipasaran sekarang.apa-apa hal sila wasup atau call 01126825636

    ReplyDelete
  15. Sy lynn nk jual duit seringgit lme rm 6000 call @whatapp 0179869352/0179521887

    ReplyDelete
  16. Sy lynn nk jual duit seringgit lme rm 6000 call @whatapp 0179869352/0179521887

    ReplyDelete